Η Γνώση Μπορεί να Κερδίσει το Φόβο

Μεγάλη νίκη κατέγραψε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης Μάη. Με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και την ανάδειξή του σε δεύτερο κόμμα έκανε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Ελλάδα και έστειλε σαφές ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Είπε όχι στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας. Η ήττα του νεοφιλελεύθερου και του μνημονιακού δικομματισμού προκάλεσε αμηχανία στην οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας και φόβο στην ευρωπαϊκή ηγεσία. Αποτελεί Νίκη του λαού μας που με τη ψήφο του, τα συστημικά κόμματα πανικόβλητα, αναγκάζονται να μιλήσουν για αλλαγές και «διαπραγμάτευση» του μνημονίου. Ενός μνημονίου που ουσιαστικά μόνο στόχο έχει την κατάσχεση της Πατρίδας.

Το νέο κλίμα που παρατηρείται στην Ευρώπη, παρά τη σκλήρυνση που επιδεικνύουν οι δυνάμεις της συντήρησης, δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις αλλαγών σε ευρωπαική κλίμακα. Αυτός ο δρόμος θα ενισχυθεί αν ενισχυθεί περισσότερο η Αριστερά μέσα από την μεγαλύτερη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών με την φωνή τους. Οι ίδιοι οι πολίτες έχουν χρέος να εντείνουν τους αγώνες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και η ανοδική δυναμική που αναπτύσσεται έχουν προκαλέσει μια βρώμικη επίθεση που συνδυάζει το ψεύδος, την διαστρέβλωση και την παραπληροφόρηση με ωμούς εκβιασμούς στον ελληνικό λαό. Ο πρωτοφανούς έντασης ψυχολογικός πόλεμος που εξαπολύεται στόχο έχει την παγίδευση του εκλογικού σώματος σε πλαστά διλήμματα και στον φόβο. Αυτό το γεγονός αντανακλά τη σκληρότητα της εκλογικής μάχης που δίνουμε καθημερινά με τους πολίτες που συναντούμε στον δημόσιο χώρο.

Το βήμα που έκανε  ο ελληνικός λαός πρέπει να ολοκληρωθεί την 17η Ιουνίου. Η διαχωριστκή γραμμή μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων και η ανάγκη για ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου εξακολουθεί να ισχύει και αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Όμως η μάχη δεν δίνεται μόνο εκεί, ήρθε η ώρα να λειτουργήσουμε ως μια δύναμη μεγάλων αλλαγών για την Χώρα

Χολαργός 23.05.2012

-Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χολαργού Παπάγου

Leave a comment